top of page
  • Foto van schrijverJeroen Pronk

Intranet: Convergeren door Saneren

Bijgewerkt op: 10 dec. 2020Bij Rijkswaterstaat (RWS) is intranet onlangs verder verbeterd. Heel interessant om het startdocument te lezen dat de portaalstrategie uitgangspunten van RWS bevat (2004!). Met name de opmerking over hoe je een portaal introduceert gelden nog steeds:

“Een EIP (Enterprise Information Portal) vraagt een ander soort implementatieproject dan men gewend is. De meeste project(bege)leiders voelen zich prima als ze in staat zijn om ‘uit het niets’ een systeem te (laten) realiseren en introduceren. Natuurlijk is er dan aandacht voor draagvlak en communicatie nodig. De realisatie van een EIP vraagt een fundamenteel andere benadering waarbij niet één systeem maar meer systemen aan de orde zijn, niet het tool maar de gebruiker centraal staat en niet het creëren/publiceren van de inhoud zelf maar het ontsluiten van de bronnen.”

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het nieuwe werken: waarom zou je?

Het nieuwe werken is een verzamelterm voor nieuwe afspraken tussen werkgever en werknemer. Vaak komt het uit op de vraag: “mogen we nu thuis werken?” Of het gaat om de invoering van software waardoor

留言


bottom of page