top of page
  • Foto van schrijverJeroen Pronk

Turn the spin

Met de verkiezingen op komst is het handig om wat online hulp te hebben. Je kan naar StemWijzer Online, maar ook naar Stemmentracker. Die laatste is handig want dan gaat om echte, genomen beslissingen. Wat echt handig zou zijn, is een overzicht van consistentie. Ik bedoel een overzicht van standpunten en hoe politieke partijen zich ten opzichte van dit standopunt hebben gedragen: van hype tot stemming in de Tweede Kamer. Of de Eerste Kamer, als de nood hoog was. Over consistentie van Nederlandse politici is weinig te vinden in het publieke domein (lees Google in dit luie geval).

Het zou toch handig zijn als we, als kiezers, een overzicht zouden hebben van uitspraken in de pers versus daadwerkelijke stemming. Het zou me niks verbazen als deze ‘content’ al ergens is. Eigenlijk gaat het erom een beeld te krijgen van de meest standvastige politicus en niet diegene met de beste (reactieve) spin doctors. Als er al Kelkoo is voor weegschalen (no pun intended), waarom dan niet een overzicht van standvastige politici. Of is dat te gek voor woorden? Ik stel voor een site te openen die dat stukje inzicht geeft. Er is nog een mooie domeinnaam open.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het nieuwe werken: waarom zou je?

Het nieuwe werken is een verzamelterm voor nieuwe afspraken tussen werkgever en werknemer. Vaak komt het uit op de vraag: “mogen we nu thuis werken?” Of het gaat om de invoering van software waardoor

Commentaires


bottom of page