top of page
  • Foto van schrijverJeroen Pronk

In 2007


Geen zakelijke goede voornemens voor het nieuwe jaar, behalve het gebruikelijke voorwaardsdenken: sneller, beter, goedkoper. Wel staat in 2007 ‘Managizer’ centraal in het ondernemen. Ja, weg gaan Nederlandse ondernemingen ‘managizen’. Na downsizen, rightsizen, komt managizen.

Managizing is een werkwijze die het management van een onderneming vertrouwen geeft. Wat is het? Het management krijgt toegang tot de managizer. Een winkel waarin managers zelf kiezen uit een assortiment van communicatiemiddelen, communicatiekanalen en aansprekende informatie. Handig, eenvoudig en snel in het directe gebruik. Inspirerend, verhelderend en stimulerend voor de onderneming als geheel.

We (Marco Dees en ik) zijn nu druk doende met de bouw van ‘de winkel’. Active Ants tekent voor de realisatie. Ons assortiment bestaat uit A-merken op het gebied van motivatie, events en communicatie. Het assortiment maken we begin 2007 bekend (we gaan voor 5 februari). Dat wordt een interessante happening.

Wat waren de inspiratiebronnen voor de managizer? Ricardo Semler, ‘Critical Mass, How one thing leads to another’ van Phlip Ball en Communicatief Management van Martin Hetebrij, mijn afgelopen 7 jaar bij diverse ondernemingen.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het nieuwe werken: waarom zou je?

Het nieuwe werken is een verzamelterm voor nieuwe afspraken tussen werkgever en werknemer. Vaak komt het uit op de vraag: “mogen we nu thuis werken?” Of het gaat om de invoering van software waardoor

Comments


bottom of page