top of page
  • Foto van schrijverJeroen Pronk

Intrapreneurs

De term ‘Intrapreneurs’ is interessant om meerdere redenen. Ten eerste omdat het een samengesteld woord is: intra en entrepreneur. Een ondernemer binnen een bestaande onderneming. Die samenstelling bevat bijna een tegenstelling. Op het eerste gezicht lijkt een ondernemer prima op zijn of haar plaats in een onderneming. Maar ondernemen als in: ‘een idee omzetten in product’, ‘van niets naar iets’, is niet gemakkelijk in een al bestaande (grote!) onderneming. Hierover heeft Guy Kawasaki een meesterlijke blog gepubliceerd. Signal Without Noise–by Guy Kawasaki: The Art of Intrapreneurship: “The Art of Intrapreneurship”

In de laatste plaats spreekt het woord intrapreneur mij aan omdat het woord ‘intra’ bij mij de associatie oproept van intranet. Ik heb de laatste jaren veel intranetprojecten gedaan waarin ik heb ervaren hoe krachtig een intranet kan zijn als je het gebruikt als een marktplaats. Interne dienstverlening, kennis en management: het zijn producten voor een (interne) markt. Met gevoel voor de eigenaardigheid van een grote onderneming kun je heel ver gaan met marktwerking. Het intranet is maar een middel om die marktwerking te vertalen naar vraag en aanbod, transacties, schaarste en overschot.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het nieuwe werken: waarom zou je?

Het nieuwe werken is een verzamelterm voor nieuwe afspraken tussen werkgever en werknemer. Vaak komt het uit op de vraag: “mogen we nu thuis werken?” Of het gaat om de invoering van software waardoor

コメント


bottom of page