top of page
  • Foto van schrijverJeroen Pronk

Waarom is er een baas?

Om echt ingewikkelde dingen te doen; zoals auto’s bouwen, mensen op de maan zetten of georganiseerde misdaad bestrijden kan je niet alles doen door 1-op-1 samenwerking. De inspanning van velen vergt afstemming. Afstemmen doen we via macht, ruil of communicatie. We kunnen dus druk op elkaar uitoefenen, we kunnen elkaar betalen en we kunnen elkaar overtuigen. Meer smaken zijn er niet. Dit inzicht komt van Jürgen Habermas die in 1981 zijn ‘Theorie des Kommunikativen Handelns’ publiceerde.

Communicatie is dus belangrijk om dingen gedaan te krijgen. De vraag is wat managers nodig hebben om te kunnen communiceren. Informatie (content), vormen (formats & channels) en vertrouwen (om open te communiceren). We gaan in februari de ‘Managizer’ introduceren. De online management store met alles wat managers nodig hebben om open, creatief en tijdig te communiceren.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het nieuwe werken: waarom zou je?

Het nieuwe werken is een verzamelterm voor nieuwe afspraken tussen werkgever en werknemer. Vaak komt het uit op de vraag: “mogen we nu thuis werken?” Of het gaat om de invoering van software waardoor

Comments


bottom of page