top of page
  • Foto van schrijverJeroen Pronk

Wereldwaterdag – you do the math


Vandaag is het wereldwaterdag. De meeste mensen in de wereld hebben geen schoon drinkwater. Drinkwater staat dan ook op nummer 2 van de lijst met criteria waaraan moet worden voldaan om boven de armoedegrens te komen.

De Nederlandse drinkwaterbedrijven (Vitens, Evides en de anderen) doen veel aan de transfer van kennis naar diverse buitenlanden. Internationaal zijn er ook veel initiatieven. Zoals deze actie ‘would you drink this?’– om je bewust te maken van het water dat anderen drinken.

De moeilijk haalbare, maar broodnodige, stap is dat we per land voor elke liter water 1 eurocent aanwenden voor microkredieten. Momenteel gaat 23% van alle waterinkomsten naar de belasting (in de algemene middelen pot). Iedere Nederlander verbruikt 126 liter water per dag. We kunnen dus elke dag 1,25 Euro per Nederlander aanwenden als een microkrediet.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het nieuwe werken: waarom zou je?

Het nieuwe werken is een verzamelterm voor nieuwe afspraken tussen werkgever en werknemer. Vaak komt het uit op de vraag: “mogen we nu thuis werken?” Of het gaat om de invoering van software waardoor

Comments


bottom of page