top of page
  • Foto van schrijverJeroen Pronk

Ideale afdeling Communicatie


Een belangrijke succesfactor voor de afdeling is de ‘match met de portefeuillehouder’. Zorg ervoor dat je als afdeling aansluit op de communicatievisie van het directielid met communicatie in zijn of haar portefeuille. De consensus op dit specifieke punt was dat deze ‘match’ voor elke stafafdeling geldt.

Directies hebben dus veel baat bij een duidelijke visie waarop de stafafdelingen zich kunnen richten. Hopelijk heeft de directie in kwestie dan wel de visie waarmee de onderneming succesvol zal zijn. Een goede communicatiemanager is in staat om de directie te beïnvloeden als de visie van de directie de onderneming niet verder helpt.

Zeer interessant in dit verband zijn de interviews van Ron van der Jagt met diverse topmensen uit het Nederlandse bedrijfsleven over de rol van communicatie. Grote verschillen zijn er. Wel veel overeenstemming over het belang van interne communicatie.

#Communicatie #Management

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het nieuwe werken is een verzamelterm voor nieuwe afspraken tussen werkgever en werknemer. Vaak komt het uit op de vraag: “mogen we nu thuis werken?” Of het gaat om de invoering van software waardoor

bottom of page